Divi vs Elementor, avagy melyik a legjobb téma weboldal készítéshez

2024.06.27. | Blog

A WordPress alapú weboldal készítés során a megfelelő téma és oldalépítő kiválasztása kritikus fontosságú. Két kiemelkedő versenyző ebben a kategóriában a Divi és az Elementor. Mindkettő széleskörű funkcionalitással rendelkezik, és rengeteg felhasználóval büszkélkedhet. Ebben az összehasonlításban részletesen megvizsgáljuk a Divi és az Elementor jellemzőit, előnyeit és hátrányait, hogy segítsünk eldönteni, melyik lehet a jobb választás a számodra.

1. Áttekintés

Divi: A Divi a Elegant Themes által kifejlesztett prémium WordPress téma és oldalépítő. 2013-ban jelent meg, és azóta is folyamatosan frissítik, új funkciókkal bővítik. A Divi teljes körű vizuális szerkesztőt kínál, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy valós időben építsenek és testreszabjanak weboldalakat.

Elementor: Az Elementor 2016-ban debütált és gyorsan népszerűvé vált a WordPress közösségben. Ez egy oldalépítő plugin, amely bármilyen WordPress témával kompatibilis. Az Elementor szintén egy vizuális szerkesztőt kínál, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy valós időben szerkeszthessék weboldalaikat, és számos ingyenes és prémium funkcióval rendelkezik.

2. Felhasználói felület és könnyű használat

Divi: A Divi felhasználói felülete intuitív és könnyen használható. A vizuális szerkesztő lehetővé teszi az elemek húzását és ejtését, valamint valós időben történő előnézetet. Az interfész könnyen érthető, és azok számára is barátságos, akik nem rendelkeznek mélyreható technikai ismeretekkel. Azonban a Divi esetében az összetett beállítások és lehetőségek sokasága néha zavaró lehet a kezdők számára.

Elementor: Az Elementor felhasználói felülete tiszta és modern. Az interfész bal oldali panelje tartalmazza az összes elérhető elemet és beállítást, míg a jobb oldalon az élő előnézet található. Az Elementor húzás és ejtés alapú szerkesztője rendkívül intuitív, ami különösen vonzóvá teszi a kezdők számára. A felhasználói élmény zökkenőmentes és gyors, így könnyen használható bármilyen szintű felhasználó számára.

3. Dizájn és testreszabási lehetőségek

Divi: A Divi rendkívül rugalmas dizájn és testreszabási lehetőségeket kínál. Több száz előre elkészített sablon és elrendezés érhető el, amelyek különböző iparágak és felhasználási esetek számára készültek. A Divi globális beállításai lehetővé teszik az egyes elemek stílusának egységesítését az egész weboldalon, ami időt takarít meg a felhasználók számára. Emellett a Divi Builder révén egyedi elrendezéseket és stílusokat is létrehozhatsz.

Elementor: Az Elementor szintén széleskörű testreszabási lehetőségeket kínál. Több száz előre elkészített sablonnal és blokkal rendelkezik, amelyek könnyen testreszabhatók. Az Elementor Theme Builder lehetővé teszi az egyedi fejlécek, láblécek, sablonok és archívum oldalak létrehozását. Az Elementor különösen erős a reszponzív dizájn terén, mivel lehetővé teszi az egyes elemek különböző eszközökre történő testreszabását.

4. Teljesítmény és sebesség

Divi: A Divi teljesítménye sokat javult az évek során, de a komplexitása miatt néha lassabb betöltési időket eredményezhet. A Divi Builder sok erőforrást igényel, különösen, ha sok egyedi CSS-t és JavaScript-et használsz. Azonban megfelelő optimalizálással és gyorsítótárazással a teljesítmény jelentősen javítható.

Elementor: Az Elementor általában gyorsabb betöltési időket kínál a Divi-hez képest. Az Elementor kódja jól optimalizált, és az oldalépítő plugin kevésbé terheli meg a szervert. Az Elementor Pro verziója még több teljesítményoptimalizálási lehetőséget kínál, mint például a beépített gyorsítótárazás és a minimális kód használata.

5. Bővítmények és integrációk

Divi: A Divi számos beépített funkcióval és modulokkal rendelkezik, amelyekkel szinte bármilyen típusú weboldalt létrehozhatsz. Az Elegant Themes tagsággal hozzáférhetsz más prémium bővítményekhez is, mint például a Bloom és a Monarch. A Divi jól integrálható más WordPress bővítményekkel is, így szinte korlátlan lehetőségeket kínál a weboldalad bővítéséhez.

Elementor: Az Elementor rendkívül sok bővítménnyel és integrációval rendelkezik. Az Elementor Marketplace-ben számos ingyenes és prémium bővítményt találhatsz, amelyek tovább növelik az oldalépítő funkcionalitását. Az Elementor kiválóan integrálható más népszerű WordPress bővítményekkel, mint például a WooCommerce, Yoast SEO és Contact Form 7.

6. Támogatás és dokumentáció

Divi: A Divi támogatási rendszere átfogó és jól szervezett. Az Elegant Themes támogatási csapata gyorsan reagál a kérdésekre és problémákra. Emellett a Divi egy hatalmas közösséggel rendelkezik, ahol rengeteg oktatóanyag, fórum és Facebook csoport áll rendelkezésre. A hivatalos dokumentáció részletes és könnyen követhető, ami segít a kezdőknek és haladóknak egyaránt.

Elementor: Az Elementor támogatási rendszere szintén kiváló. Az Elementor Pro felhasználók számára 24/7 prémium támogatást kínál. Az Elementor hivatalos dokumentációja átfogó és jól szervezett, számos oktatóvideóval és cikkel. Az Elementor közössége is nagyon aktív, sok fórum és Facebook csoport található, ahol segítséget kaphatsz és megoszthatod tapasztalataidat.

7. Ár és licencelés

Divi: A Divi éves és élethosszig tartó licencelési lehetőségeket kínál. Az éves előfizetés 89 dollárba kerül, míg az élethosszig tartó licenc egyszeri 249 dolláros díjjal jár. Mindkét előfizetés tartalmazza a teljes hozzáférést az Elegant Themes összes termékéhez és frissítéséhez, valamint a prémium támogatást.

Elementor: Az Elementor ingyenes verziója sok alapvető funkcióval rendelkezik, de a teljes funkcionalitás érdekében az Elementor Pro-t kell megvásárolni. Az Elementor Pro éves előfizetése 49 dollár egy weboldalhoz, 99 dollár három weboldalhoz, és 199 dollár 1000 weboldalhoz. Az Elementor Pro tartalmazza az összes prémium funkciót, bővítményt és támogatást.

8. Használati esetek és célcsoport

Divi: A Divi ideális választás azoknak, akik egyetlen előfizetéssel szeretnék lefedni minden szükségletüket, mivel az Elegant Themes tagsággal hozzáférést kapnak a teljes termékkínálathoz. A Divi különösen vonzó lehet az ügynökségek és fejlesztők számára, akik több ügyféllel dolgoznak, mivel az élethosszig tartó licenc hosszú távon költséghatékony megoldást kínál.

Elementor: Az Elementor széles körű használati eseteket fed le, az egyszerű blogoktól kezdve a komplex e-kereskedelmi oldalakig. Az Elementor Pro különösen vonzó a fejlesztők és a designerek számára, akik testreszabott megoldásokat szeretnének létrehozni anélkül, hogy kódot kellene írniuk. Az Elementor ingyenes verziója ideális a kisebb költségvetésű projektekhez, míg az Elementor Pro a nagyobb projektekhez és professzionális felhasználókhoz készült.

9. Közösségi támogatás és oktatási források

Divi: A Divi közössége rendkívül aktív, és számos fórum, Facebook csoport és helyi találkozó áll rendelkezésre, ahol a felhasználók megoszthatják tapasztalataikat és tanulhatnak egymástól. Az Elegant Themes hivatalos blogján rendszeresen jelennek meg új oktatóanyagok, tippek és trükkök. Emellett számos külső forrás is elérhető, beleértve a YouTube csatornákat, online tanfolyamokat és könyveket.

Elementor: Az Elementor közössége szintén nagyon aktív, és számos fórum, Facebook csoport és helyi találkozó áll rendelkezésre. Az Elementor hivatalos blogján rendszeresen jelennek meg új oktatóanyagok, webináriumok és események. Az Elementor Academy kiváló forrás a kezdők és haladók számára egyaránt, számos videóval és cikkel. Emellett számos külső forrás is elérhető, beleértve a YouTube csatornákat, online tanfolyamokat és könyveket.

10. Végső összegzés

A Divi és az Elementor egyaránt kiváló választás lehet a WordPress weboldalak készítéséhez, de a választás a konkrét igényeidtől és preferenciáidtól függ.

Divi:

 • Előnyök:
  • Átfogó téma és oldalépítő egy csomagban.
  • Széleskörű testreszabási lehetőségek.
  • Élethosszig tartó licenc opció.
  • Aktív közösség és rengeteg oktatási forrás.
 • Hátrányok:
  • Komplexitás miatt néha lassabb betöltési idők.
  • Kezdők számára néha túl sok beállítás és lehetőség.

Elementor:

 • Előnyök:
  • Intuitív és gyors felhasználói felület.
  • Széleskörű bővítmények és integrációk.
  • Rugalmas árazási modellek, ingyenes verzió elérhető.
  • Kiváló teljesítmény és optimalizáció.
 • Hátrányok:
  • A teljes funkcionalitás eléréséhez szükség van az Elementor Pro-ra.
  • Nem tartalmaz saját témát, külön témát kell választani hozzá.

Mindkét oldalépítő eszköz rendkívül hatékony és sokoldalú, így a választás végső soron attól függ, hogy melyik illeszkedik jobban a projekted igényeihez és a személyes preferenciáidhoz. Akár a Divi-t, akár az Elementor-t választod, biztos lehetsz benne, hogy egy erőteljes és rugalmas eszközt kapsz a kezedbe, amellyel lenyűgöző és jól működő weboldalakat készíthetsz.

Címkék:

További hasznos cikkek a témában

consult-image-1
Kérj díjmentes ajánlatot