Miért érdemes a WordPress weboldalak rendszeres frissítése, karbantartása?

2023.01.13. | Blog

A WordPress CMS rendszer főként kis és közepes vállalkozások körében a legelterjedtebb platform. Sajnos általános tévhit, az, hogy ha egyszer elkészül egy weboldal, akkor azzal nem kell többet foglalkozni.

A különböző szoftverekhez, alkalmazásokhoz hasonlóan a WordPress rendszert is rendszeresen havi szinten frissíteni kell, mivel akár hetente adhatnak ki új verziókat, melyek főként biztonsági frissítéseket, fejlesztéseket tartalmaznak. A legutóbbi 6.1.1 es verzió például több mint 50 hibajavítást tartalmazott.

WordPress frissítésének egyik fő célja a biztonság fokozása!

A WordPress weboldalak frissítésének, karbantartásának fő célja, hogy minden biztonsági rés, sebezhetőség javítva legyen. Ne hagyjunk kiskaput a hackerek számára.

Ehhez azonban elkerülhetetlen a folyamatos frissítés.

Frissítés során nem elegendő a WordPress core (alap rendszer) frissítése, minden esetben nézzük át a weboldalon használt bővítményeket és sablont is. Amennyiben szükséges a bővítmények és sablon frissítése azt is végezzük el minden alkalommal.

Milyen bővítményeket, sablont használhatunk a weboldalon?

Minden esetben azt javaslom, hogy hivatalos oldalról letöltött, megvásárolt kiegészítőket használjunk. Nézzünk utána a kiválasztott bővítmény / sablon „előéletének”.

Ilyenkor a következőket érdemes ellenőrizni:

  • Mikor adták ki a bővítményt / sablont.
  • Hány felhasználó vásárolta meg.
  • Milyen értékelések vannak.
  • Mennyire rendszeresen frissítik, akár hibajavítás, akár új WordPress verzió kompatibilitás céllal.

A weboldal frissítését érdemes minden esetben szakemberre bízni, hiszen, ha frissítés közben valami nem úgy sikerült ahogy elterveztük, akkor akár teljesen össze is omolhat a weboldal, melynek komoly következményei lehetnek. Akár csak ha a Google Keresőoptimalizálást nézzük. De ha nem működő oldalra hirdetünk a Google Ads -ben az sem célravezető, hiszen a kattintásért levonja a pénzt, de a látogató egy nem működő oldalra kerül.

Szeretnéd, hogy a te weboldalad is mindig naprakész legyen?

consult-image-1
Kérj díjmentes ajánlatot