Miért van szükséged mobilra optimalizált weboldalra?

2022.11.19. | Blog

Te is mobiltelefonon vagy tableten böngészel? Nem vagy vele egyedül. Magyarországon a felhasználók nagy része a telefonján internetezik, és ez a tendencia a különböző keresőmotorokra is hatással van, így a Google figyelmét sem kerülte el. Manapság az algoritmusok a weboldalak mobil verzióját használják a honlapok besorolására, ami a gyakorlatban azt jelenti, ha nincs mobilnézete a weboldalnak, akkor nincs túl sok esélye, hogy előre kerüljön a találati listában.

Ahhoz tehát, hogy a weboldalad versenyképes maradjon a konkurenciával szemben, szükség van a honlap mobilnézetre optimalizálására, de nem mindegy, hogy hogyan. A felhasználói élmény rovására nem mehet a fejlesztés, ezért a mobilnézetnek 2 fontos feltételnek is meg kell felelnie:

 

  1. Igazodnia kell a különböző képernyőméretekhez.
  2. Nem veszíthet a sebességéből.

A MOBILRA OPTIMALIZÁLT MEGJELENÉSRŐL BŐVEBBEN

Az internetezési szokások változásából is látható, hogy nem elég, ha a weboldalad csak az asztali számítógépes nézeten jelenik meg tökéletesen. Minden lehetséges felületen hibátlanul kell futnia, legyen az bármilyen kijelző méretű tablet, vagy telefon. Feltehetően Te is pár másodperc után bezárod az olyan oldalt, ahol azért nem jutsz információhoz, mert olvashatatlanul kicsi a szöveg, vagy teljesen el van csúszva a kijelződhöz képest.

Mivel rendkívül időigényes lenne minden elképzelhető méretre optimalizálni, a legjobb megoldást a reszponzív webdizájn kínálja! A reszponzív weboldal ugyanis eszközfüggetlen, tehát az összes felbontást kezelni tudja. Ez egyrészt jó a felhasználónak, mert hibátlan internetezési élményt kap bármely böngészőméreten, és jó neked, mert korszerű, költséghatékony és keresőbarát honlapon keresztül jobban tudsz eladni.

A SEBESSÉG FONTOSSÁGÁRÓL BŐVEBBEN

Egy modern weboldal attól felhasználóbarát, mert gyors is. Mennyit időzöl általában olyan honlapokon, melyeket pár másodperc várakozás után sem tudsz használni, a lassú betöltési sebesség miatt? 3-5 másodpercnél többet valószínűleg a Te weboldalad látogatói, azaz a potenciális vevőid sem fognak várni, így, ha növelni szeretnéd a megkeresések számát, növelni kell az oldal sebességét is. Ehhez tudni kell, mi lassíthatja be a honlapod!

  • Nagy méretű képek
  • Szerver betöltődési problémák
  • Kódolási hibák

Ahol probléma van, ott megoldást is lehet találni, számos módszer van szerencsére a hibák kiküszöbölésére, melyek segítségével sebességbe tehetjük a honlapod!

Ha szeretnéd kihasználni a korszerű weboldal kínálta lehetőségeket, válaszd a reszponzív és gyors weboldal készítést szolgáltatásaim közül!

consult-image-1
Kérj díjmentes ajánlatot